Jan 2, 2023, 7:20 PM  

Снежен сонет 

  Poetry » Strict forms
532 0 7

СНЕЖЕН СОНЕТ

 

Да бъдем тук, се случва по веднъж.

Не пиша чернова – да я поправя.

Подвластни и на страсти, и на нрави

пилеем времето – шиник със ръж.

 

Защо не сеех, за да върже плод

това, което в мислите си нося?

Изтляват в мене хиляди въпроси,

без отговор да дойде – цял живот.

 

С нетраен сняг в началото на зимата

уютът ме закотвя и изцяло

премрежва сетивата всичко бяло.

 

Навярно ангели оттук са минали –

не знам кога навън е наваляло,

а мен примирието е приспало.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??