Снежна буря вее отзарана,
а как топличко е под юргана!
Краченцето навън показах аз,
и дядо Мраз по пръстчето го щипна.
- Недей да се закачаш, дядо Мраз,
че ако пак ме щипнеш, ще те ритна!
- Опитай да ме ритнеш, малчугане -
подхилва се доволен дядо Мраз -
краче покаже ли се - ще го хвана,
ще те измъкна цял изпод юргана,
и целия ще те нащипя аз!
© Ангел Чортов All rights reserved.
Стхчето е напъкно понятно, мило, закачливо.
Усмихна ме.
Благодаря ти!