Всяка смърт е тук утешение,
всяка смърт - избавление.
В това самотно село
времето е спряло
и живото останало - замряло.
Тук всеки със своите спомени живее,
снимките черно-бели разглежда и милее.
(снимки пожълтели
на хора някога живели)
Сълзи за живото минало
и умрялото бъдеще ридае,
и смъртта си тайничко желае.
Всяка съмрт е тук облекчение,
всяка смърт е тук забавление,
всяка смърт е от самотата спасение.
© Лъчо Узунов All rights reserved.