May 20, 2007, 3:25 PM

Снощи с очи порязахме времето 

  Poetry
704 0 10
 

Снощи с очи порязахме времето.
А беше пусто -

мрак във мрак.

Едната нежност

все още си угаря

във празното,

студеното...

Това, което

казваш имаш с мен,

е просто пепел от сърцата ни събрана.

Ту ти я искаш,

и ту обратно  взимам си я аз,

но как от тази пепел обич

да направим?!

Въртим се в окръжности

от чужди мисли изписани.

Молим се силно и пламенно

и   дълго сърдити стоим,

на масата -

едно безкрайно дълго

разстояние, което много тежи.

Често на дясно все бягам,

в ляво догонваш ме ти.

Разминаване и сливане -

аз вода съм,

капка дъждовна си ти.

Снощи с очи порязахме времето.

Със длани подслонихме нощта.

От сърцата събрахме

дълго пазени спомени

и с устни запалихме пепелта.

© Киара All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??