Погледа ти в сняг превръща,
рукналия дъжд, в моите очи,
твоята усмивка хладна,
кулите в мечтите ми превръща,
в купчина руини
на несбъднатите дни.
Моето сърце си бие,
бавно, бавно,
тихо то тупти
и опитва някак
да открие скрити в тез руини,
оцелели мънички искри!
На мечтите кулите,
на зад се мержелеят,
реалността е просто прах
от спомен неотлетял,
силуети в него все се реят,
образ някакъв от теб останал там!
Сняг от спомени се сипе,
дъжд от ледени игли,
търсят дирят, пламъка останал
в сърцето да достигнат,
то се гуши в спомена
и смълчано там седи.
Максим Велков
© Максим Велков All rights reserved.