Dec 1, 2020, 3:09 AM  

Сняг 

  Poetry » Other
409 6 8

Снощи Господ хляб е месил

и брашно е разпилял.

Над земята се надвесил

и какво, какво видял!

 

Бели къщи, двори бели,

бяло стадо, бял овчар.

Бели стълби наедрели,

бял геран и бял дувар.

 

Бяла круша, бял чинар,

бял трендафил, бял чемшир.

Орех бял, по - бял от вар,

бели рози цял шпалир.

 

Снощи Господ хляб е месил,

бяла пита, бял колак.

Сетне тихо се надвесил

да целуне рожби пак.

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??