Apr 12, 2013, 3:51 PM

Социално моногамни 

  Poetry » Other
394 0 2

(на един виртуален приятел)

Недей да съжаляваш,
че не сме се запознали
и не си успял
все още да откъснеш
от душата ми трофеи
при раздяла!

Мнозина преди тебе
го направиха,
уви,
без жал,
като че ли за спомен
вземаха по тухла
от Берлинската стена,
но аз не се взривявах.

Все още съм ранима
и все още търся
да го срещна;
кой е той -
в легендата за странстващия рицар
споменаван?

Дори и ако трябва
да помоля
да ме скрие Ной
в кивота си,
в ковчег с два гълъба,
които Обетована земя да търсят
и да ми докладват.

Понякога
е много лесно
да си с някого за първи път,
нали?
По-труден е
потопът изкушения.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??