May 24, 2009, 6:48 PM

Сомнамбулен романс 

  Poetry
798 0 14

 

 

„Вървя и сричам силуети”

Ваня Клечерова (Late)

 

Видях насън – един прозорец свети

и пееха Плеядите* без глас.

Вървя насън и гоня силуети

от скитащи принцеси на Атлас.

 

Една звезда – безумно син пулсар –

отива си от тъжните ми бездни;

зад всеки ъгъл, всеки светофар

блуждаещо усмивката и чезне.

 

В прозореца сънувам светлина.

Към края на тунела тя ме вика.

В галактики от синя тишина

докосвам чезнещата и усмивка.

 

 

 

*

Плеяди - дъщерите на  Атлас: Алциона, Електра, Мая, Меропа, Тайгета, Келена, Астеропа. (Гръцка митология)

Плеяди - (M 45) - разсеян звезден куп в съзвездието Бик, съставен предимно от млади сини звезди. (астр.); (Квачка – побългарен вариант)

© Ради Стефанов Р All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??