Aug 3, 2021, 10:56 AM

Под старата смокиня в Созопол 

  Poetry » Love
334 2 2

Дървена пейка под стара смокиня
насреща – морето, цигара и Аз,
душата ми млада – стара просякиня
от полет я пази белият перваз.

 

Морският бриз с цялата твоя нежност ме милва,
обещава, че всичко ще бъде добре,
липсата ти съвсем се засилва
гледайки как целувка впива в пясъка синьото море.

 

С белите вълни ми идва да се слея,
да ме носи морето сякаш на ръце,
с отворени очи в небето да рея,
а мойта майка нека те кълне.

 

Ти не можеш да си с една жена –
подтиква те мъжката ти същност,
затова в любов се нивга не кълна –
чиста организирана престъпност!!!

 

... ... ...

 

... Колко ли влюбени двойки
са докосвали устни под тази смокиня
и колко ли човешки болки
сред клоните мога да открия?

 

И аз ще приседна с дъх притаен
от измяната морето нека ме лекува.
За тебе, звяра така извратен...
споменът в безкрая нека да отплува...

 

09.06.2021г.
гр. Созопол

© Natalie All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Без втори, трети и четвърти куплет,
    "Старата смокиня" образно и лирично
    Личните нарушават хармонията и ритъма
  • Абе никой не е умрял с една жена/мъж, хайде да не се лъжем. Или, ако се лъжем, поне да е елегантно и с финес 😊
    Пп: не знаех, че тази порода мъже могат да предизвикат липси.
Random works
: ??:??