Jul 8, 2008, 11:24 AM

Спасителният лък 

  Poetry
539 0 10
Прободи ме със нож. Повали ме -
аз желая да бъда съсечен.
Бъди ти сама властелина
на мойта съдба неизречена.
Изгори ме. Стори ме на пепел.
Като прах да политна в ефира.
Достигнах до крайната степен
на своя живот. И умирам.
Удуши ме. Ръце впий в врата ми.
Или окачи ми отгоре въжето.
В непрогледния мрак се препънах
и поемам с криле към небето.
Простреляй ме. Сякаш куршума
ще ме спаси от грях и несрети.
Не проронвай и единствена дума -
не ще ти послушам съвета.

Убий ме. Начини много -
но дали ще ти забравя лицето?
Да те обичам не искам да мога -

със стрела уцели ме в сърцето...

© Валери Шуманов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??