May 23, 2018, 12:22 PM

Спасителят от МОЛ-а 

  Poetry » Other
205 1 0

Свалил и дрехите – доспехи,

отхвърлил своя срам докрай,

зачерквам земните успехи

и се сбогувам с този Рай.

 

Оставам аз по съвест гола

и без обувки – да съм бос.

И ставам аз икона в МОЛ-а

да срещам вярващия гост.

 

Че всеки МОЛ е вече църква

със богомолци всеки ден.

От сутрин, та до де се мръква

народът скита заблуден.

 

И разтоварил се от злото,

но в шепите си със добро,

прескачам аз и опелото

със кръст направен от сребро.

 

И като бебе – чисто голо,

душа ми литва без въпрос...

Потеглям към небето – соло

и се превръщам във Христос.

 

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??