Oct 10, 2019, 5:54 PM

Спи! Събуди се! 

  Poetry » Humour
789 2 1

Заспах, събудих се - среднощна жега.
Въртях се, мижах - никакъв ефект. 
Картинки чоплих по тапета.
Накрая хвана ме съклет.

 

Заспах. Сънувах, че се будя.
Лежах в басейн от течен кашкавал.
Опитвам се, но плавам трудно.
Събудих се, безмълвен, ожаднял.

 

Заспах, събудих се - ти гледаше ме плахо.
Бълнувал съм и хъркал съм в дует?
Усмихна се, приглади ми косата.
Абсурд! Все още е един без пет!

 

Заспах. Събудих се - прекрасно!
Защо се будя пък сега?
Ще си повторя - бавно, ясно...
Във отпуск си бе, будала!

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??