Dec 8, 2011, 3:03 PM

Спирка "Тъга" 

  Poetry » Other
524 0 2

                                        " За някои тъгата е спирка, за други - безкраен път"

                                          надпис върху стена в София

 

Здравей, госпожице Тъга!

Днес зърнах голото ти рамо...

Не знам защо, но досега

познавах сянката ти само.

 

С походка лека, с тежък грим

премина царствено край мене.

След тебе – син сатенен дим

и носталгично вдъхновение.

 

Закрий лицето си с воал.

Махни за поздрав отдалече.

Добре, госпожице Печал,

ще чакам в къщи тази вечер.

 

Ще пийнем с тебе по абсент,

за спомени ще поговорим,

ще ти направя комплимент,

за нещо дребно ще поспорим.

 

И в омагьосания здрач

ще те прегръщам ненаситно,

ще милвам лунните клепачи,

в косите ти ще се оплитам.

 

А щом се зазори, дъга

ще чака кротко да я хванеш.

Реши, госпожице Тъга –

ще тръгнеш или ще останеш!

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.


  • "А щом се зазори, дъга

    ще чака кротко да я хванеш.

    Реши, госпожице Тъга –

    ще тръгнеш или ще останеш!"


    Ще си тръгне и ще проправи път на щастието!Желая ти само светли дни!Хареса ми!Поздрав!

  • За някой е спирка, за други е път. Поздрави, Ники! Нека тъгата те подмине!
Random works
: ??:??