Aug 14, 2007, 9:28 AM

Спокойствието на вечерта 

  Poetry
3047 0 5
Спокойствието на вечерта


Сега е вечер. Късно е навън,
навсякъде прелива в тъмнина,
но чува се отнейде музикален звън -
песен тъй позната, тиха, нежна.

Студено е в града затихнал, малък,
и пусто е, не виждам никой,
но топло е до разгорелия се пламък,
усещайки как тупти сърцето.

Туп-туп! Туп-туп! Чувстваш, че живееш.
Туп-туп! Туп-туп! Ритъмът познат.
Нещо, за което иначе не се замисляш.
Как хубаво е да го чуваш, като за първи път.

Каква идилия! Усещаш топлина,
душата ти е мека, чиста...
Прокрадва се тихомълком и тъга,
доукрасявайки напълно вечерта.
                                                    1999

© Виктория All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??