Aug 15, 2021, 7:02 AM

Спомен 

  Poetry
268 0 5

Гори под краката на чужда земя,
дори да сънувам, че още ме помни.
На вяло глухарче живота крепя,
строя си подслона до псета бездомни.

Над къщите се влачат облаци,
пилеят дъжда си за сбъднат погром.
В срутени жилища лутат се призраци.
Напомнят, че и аз си имах дом.

Отново сама съм на пътя отвън.
А, битките ми, все едни и същи,
копаят дом за вечния ми сън.
Там някъде... из запустелите къщи.

© Бисерка Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??