May 15, 2008, 1:05 PM

Спомен от... 

  Poetry
649 0 3
на Безжичен (Венец Измислен )
Написано върху картината
Спомен от...

Пролетта направи бал.
Наметна се с вълшебен шал.
Натисна струна от дъгата
и затанцуваха цветята.

Още рано сутринта
килим постла им пролетта.
С птиците направи хор,
върху тревата свика сбор.

Лалета в шарени премени,
иглики румени, засмени,
нарциси и рози, шумно
танцуват заедно до тъмно.

Подай ръка и да вървим
на бал, да се повеселим,
за всеки има пролетта
корона плетена с цветя.

Така картината с цветя,
направена от пролетта,
написа моя скромен стих.
На теб сега го подарих.

© Емилия Миланова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??