Mar 5, 2022, 5:38 PM

Спомен в бъдеще време 

  Poetry » Love, Phylosophy, Free verse
198 1 0

И споменът за нас избледнява,

от пожълтелия лист на времето,

а клепачите притискат сълзите -

за мечтите, в откраднато минало.

 

Твоят път не свършва с мен,

а мечтаех да съм зората на щастието ти,

надеждата крепеше доверието,

оправдано само отчасти.

 

Дадох ли нещо на теб,

а отнех ли - не ща и да мисля,

жестоко ще бъде безвремието,

ако следите са само безсмислени.

 

Съжалявам е късно да кажа,

прости ми - не мога да искам,

довиждане - някак неточно е,

тогава сбогом с просто „Обичам те“.

© Николай Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??