Jun 6, 2013, 2:26 PM

Спомени за детството 

  Poetry » Other
448 0 3

Пак към село ме повеждат
сънищата ми – сестри!
Връщат ми една надежда
в идващите старини:

 

баба, дядо, чичо, лели
всички – колко са добри!
Край дърветата са спрели
позабравените дни.

В тях, накацали край пътя,
птици славят младостта
и за детството ми скъпо
ми напомнят с песента.

Песента, която носи
на невидими крила
пръснатите куп въпроси,
детски мои патила. 

Нека в мен да си останат,
да узреят, отлежат
в не зарастващата рана
спомените „Детски свят”!


© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??