Nov 26, 2008, 11:03 PM

Спонтанно 

  Poetry
636 0 0

Нека не питаме защо,

защото хилядите ни въпроси

отекнаха в бездната

на собствените ни съмнения.

 

Протегна ли ръка в безкрая?

Докосна ли с нея Нищото?

Сля ли се силуета ми със вятъра,

нашепващ тихо твоето име?

 

И какво от това, че е празно?

Нима празнината не е съществена?

И какво от това, че океанът син

превърна се в черна лава?

 

Намери ли смисъла

в стръкчето увехнала трева,

прегазено в краката ти?

Нима не осъзнаваш,

че стъпчеш ли я, тя не умира?

 

И всеки звук, и всяка мисъл

отвеждат ме в лабиринт…

На кръстопът между живота и смъртта,

осеян с табели „липсваш ми”.

 

Губя се бавно, умишлено,

в сенките на моите кошмари.

Призовавам всяка нощ в съня си

феята, отнемаща страданието.

 

Клавиши черни на пианото

създават мелодия сладка и омайна.

Потъваш бързо, страх те е…

Не осъзнаваш, че умираш.

 

© Теодора All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??