Feb 16, 2022, 1:20 PM

Спри 

  Poetry » Other
276 0 0

Спри! В това усилно време

когато любовта е охладняла,

ти избери доброто семе да посееш,

да разцъфти надежда за земята цяла.

 

Най-лесно е със пръст да сочиш

и грешки, слабости да критикуваш с гняв.

Е, по-добре ли става ти когато

успееш да докажеш, че си прав?!

 

Огледай се, приятелю, но не навън.

Към себе си насочвай своя взор.

Докато целиш другия с убийствени стрели,

да не пропуснеш личния позор.

 

Спри. Пътят не е този.

Исус показа ни го като се смири.

Така и ти - без драма и без пози

пред Бога ближния в молитва издигни.

 

Той като теб е - пълен с грешки и провали,

и битките си води както може.

Подай ръка, недей гнева си пали.

И без това животът днес е сложен.

 

А дума блага и протегната ръка

ще сторят чудо. Вярвай ми, така е.

Чрез силата и мъдростта на любовта

и най-порочният човек ще се разкае.

 

На болка, гняв, раздори край сложи.

И отвори сърцето си Исус да влезе в него.

Надежда, благост, милост покажи

и забрави засегнатото его.

 

По примера на своя Бог тръгни

и положи усилие да бъдеш съд почтен.

Към ближния щом обич проявиш,

навеки, знай, ще си блажен!

© Галина Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??