Jan 9, 2015, 12:05 AM  

Сравнителен сонет 

  Poetry » Other
275 0 1

Със дявола сравни жената! –

че този бледожълт поплин

под блузката с полукълбата,

във моя ум забива клин.

 

Със дявола сравни змията!

А онзи синкав, топъл дим

от покрив с окаден комин –

отлитаща възбог душата.

 

И питате: какво ли свързва

куплетите по признак общ? –

Меракът мъжки, който дръзва

 

пред нас да хвърка като дрозд

и да обира всичко тъжно

с последният подаден коз.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??