Сред природата
Сред природата излязох рано,
за да подишам въздух свеж.
Но вбеси ме туй племе неразбрано!
Задавих се и в гърдите сетих болеж.
Как, човече, да ги разбереш?
Стадионът отсреща бе запален и димеше,
а футболният съдия разпалено крещеше.
Разкашлях се аз,
кашляха змиите,
кашляха и гущерите сред тревите.
В черна кръв се превърнаха лъките и водите.
© Галифрей Михайлов All rights reserved.
"Разкашлях се аз,
кашляха змиите,
кашляха и гущерите сред тревите.
В черна кръв се превърнаха лъките и водите.
Поздравявам те за нетърпимостта и гражданската позиция!
По-точно стихотворение на тази тема не може да има.Спокоен ден!