Mar 11, 2012, 3:01 PM

Среднощни строфи 

  Poetry » Phylosophy
518 0 3

 

 

 

Небето с шалче от коприна

крайпътното дърво зави -

да го потопли. Иде зима

отвъд смълчаните гори.

 

Мъглите в дрипи от кълчища

висят и бързо се снишават.

Разбридат думи, троскот нищят

като старици пред жарава,

 

с елеци и калеври шити

на едър бод – канап и шило.

Под хурките им, тънко вити,

вретено с острото бръмчило

 

подскача еднокрако – пумпал,

навърта нишка с топъл дъх.                  .

И огънят разпален лумва

сред борина суха, ланшен мъх.

 

В такава вечер да си сянка,

щурец – зимуващ под миндера.

Да се примолим на луната

в кълбото прежда да намери

 

възел, който да подскаже на

вселенската поема прочит –

седем строфи за една жена

край скупчените звездни ноти.

 

 

 

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "... седем строфи за една жена
    край скупчените звездни ноти."
    ...
    Много е хубаво!
  • много хубаво стихотворение, Валя...
    сърдечен поздрав за теб..
  • "В такава вечер да си сянка"
    Романтика и топлина...
    В гнездо рисувано събрала-
    мадона,огън,тишина...
Random works
: ??:??