Jan 18, 2011, 12:14 PM

Среднощно 

  Poetry » Other
512 0 1

Среднощно

/по Владимир Бренд /

Без майтап, отивам към старост.
Вече идват бастунни години.
Нито зная къде се отправям,
нито зная защо съм заминал...

Сякаш вече жив съм заровен.
Нямам и грош в джоба си скъсан.
Само стихът е по младежки чаровен,
само в погледа вече е хъса...

Духа вятър и е влажно и хладно.
Безвъзвратно е изчезнал покоят.
Пиша думи, а е тъжно и гадно -
чужди думи, противни, не мои...

И отчаян ми се иска да викам
как е зимен днешният свят,
и сънувам на пчелица от щика,
че е сбоден първия цвят...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ееее,няма да се даваме!!!А се стегни!Сега е златната възраст,най-хубавата и осъзнатата и всичко което правим е най-сладко,защото...нали знаеш!
Random works
: ??:??