Средство за живот
Не разбирам как така
дъхът ми спира, щом не си до мен.
Мисля си, че ще умра,
ако теб те няма в моя ден.
Не знам защо те срещнах чак сега,
но знам какво ми трябва
да остана на света.
Ще помислиш, че ми трябва въздух,
но не е така...
Въздуха го имам, щом хванеш моята ръка.
Слънце според теб ми трябва?
Не, отново не позна...
Слънце мен не ми е нужно,
ти живота ми огря.
Ще кажеш, че вода ми трябва,
ала нея пия я от твоите очи.
Потъвам в синята дълбочина
и пия жадно любовта.
Да ти кажа ли какво ми трябва да живея?
Ти, любов...
Ти си моето средство за живот!
Н. Николова
© Николина Николова All rights reserved.