Среща
Разцъфтя и юни със липите
и лятото облече маргарити,
с напевите заскачаха щурците
да озвучават нощите и дните!
Във вълшебството на цветно и косено
с аромат на билките омайни,
лятото от птици огнездено
разпуща слънчеви коси от тайни!
Две светулки стягат си фенера
да преминат лунните пътеки,
и през тази красива феерия
срещат двама, и сенките им слети!
И от цялата наслада цветна
съненото утрото се протегна,
повдигна облачета бели и погледна -
две слънчеви души се срещнаха!
© Елеонора Крушева All rights reserved.