Jun 13, 2007, 10:56 PM

СТАЧКА 

  Poetry
585 0 8

Вълнуват се хората около мене.
Ще оцелеят ли в света озлобен?
Какво и по колко животът им взема?
Бъдеще имат ли в дом осквернен?
Помисля ли някой как те ще живеят?
Как  ще издържат децата, бита?
 И как да милеят за други, когато
те са поставени на колена?
Имат ли избор достоен в страната,
тяхна Родина, наречена уж?
Или да тръгват и те по чужбина,
загърбвайки вяра в живота тъй чужд?
Вълнуват се хората. За стачка говорят.
Отчаян протест подготвят пред мен.
Дано не изгаря  искрата в сърцата им!
Дано ги приеме светът променен!



13.06.2007 г.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??