Стара-Нова годино
Пълна си с празници различни:
религиозни, обществени, лични,
със слънце, щастие и радост,
с мъгла, разочарование и гадост.
От твоето начало та до края
човекът тича и се мая.
Задачите на съдбата да решава -
ни ден, ни нощ престава.
Устремен, щастието гони,
ту налегналите го тегоби,
щом успее - той се смее,
щом загуби - плаче и немее.
С радост чака твоето начало след края,
в полунощ сякаш е в рая.
Прегръдки, целувки, наздравици, сълзи,
фоерверки, ракети, желания, мечти.
Още от памти века
ти, Годино, си като съдбата на човека-
с радост и фоерверки посрещат всеки младенец,
а краят на стареца - с куп цветя и отгоре венец.
ЧНГ, ОТКРОВЕНЦИ!
от Малък Петко
© Никола Яндов All rights reserved.