Jun 7, 2009, 6:14 PM

Старата къща 

  Poetry » Phylosophy
1015 0 4


Пристига утрото в порутената къща,
с цветните си светли небеса,
стълбите го като божество прегръщат,
оцелели след нощната тъма.

Сълзите капят в стаите студени,
оставени без покрив сивите стени,
очакват грейналото утро да приемат
и викат го:
- Ела ни прегърни!

То гордо стъпва с пролетна премяна,
ухания упойващи и усмивка от лъчи,
проблясват влюбено прозорците обляни,
излъчват чувство сякаш са очи,
крещейки мълчешком:
- Ела ни прегърни!

© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??