Oct 29, 2020, 11:10 PM

Старата лодка 

  Poetry » Love
379 1 1

                                                                Старата лодка

 

 

Старата лодка закотвена е на брега,

на пясъка мокър заседна​ с тъга.

Остана сама сега след приказка една

за двама влюбени плавали с нея.

 

Дъските и разсъхват,изкривяват се  сега

голяма морска вълна напира откъм носа.

Слънцето жарко сърдито отгоре я напича,

тъмна рокля от миди за последно облича.

 

Остана самотна само със спомена,с тъга,

за миналото си си спомняше с усмивка.

Гребеше момчето красиво с нейните гребла

момичето срещу него му изпращаше целувка!

 

Прегърнати в нея ,щастливи танцуваха в ноща,

а вълните морски следваха ритъма на песента.

Луната им подаряваше своята лунна пътека,

усмихваше им се и радваше се на любовта!

 

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Последното Стихотворение от трилогията Морска Любов!Първото е Лодката на Любовта,второто Стихотворение е На кея.
Random works
: ??:??