Feb 12, 2021, 11:09 AM

Старият чудак – лиричен? 

  Poetry
255 7 14

Старият чудак – лиричен?
Тихичко ледът сълзѝ.
Лудостта ми, с пример личен,
май и него зарази.

Стих, като звездичка свети,
топли с сребърни лъчи.
На скептика стар в сърцето,
цяло чудо, но мълчи.

Никак знам не му прилича -
предусетил е – мъдрец,
че измръзналото птиче,
слънце търси  –  жив огнец.

Като в кривата скоруша,
дом за птичите души,
ме приканва, да се сгуша,
в стихче – да ме утеши...

 ----------------------------------------

С благодарност!

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Пак на Надя
А защо?
И през лято,
и през зима –
пролет има, има, има… ...
  274  14 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??