Feb 12, 2021, 10:33 AM  

Пролет иде? 

  Poetry » Other
278 4 14

Пак на Надя

 

А защо?

И през лято,

и през зима –

пролет има, има, има…

Свети моята звезда –

чака, чака пролетта…

Е, далеч е таз звездичка,

има си далече всичко:

някому живот дарява,

и опора е корава

в зимата и под снега

да мечтая…

Пролетта

иде нейде

тук,

за мен…

Вие вихърът студен,

топли ме звезда далечна,

а надеждата е вечна:

пролетта ще дойде…

Пак!

И за стария чудак…

 

© Георги Коновски All rights reserved.

Старият чудак – лиричен?
Тихичко ледът сълзѝ.
Лудостта ми, с пример личен,
май и него зарази.
Стих, като звездичка свети, ...
  260  14 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??