Dec 24, 2020, 7:44 AM

Стени от стъкло 

  Poetry » Civilian
302 0 1

Стени от стъкло

 

Чаша с ракия,

няколко глътки,

изгаря с магия,

усмивки, прегръдки,

от хора случайни,

в живота ни влезли,

и скрити зад тайни,

набързо излезли.

Такава стихия,

между стени от стъкло.

 

Чаша ракия,

понякога две.

Любов на хартия,

сърце за мезе.

А може би, ще станат и три,

трезвен си мислиш за минали дни.

Неусетно за теб, изпил си бутилка,

не виждаш в света си утайка, мътилка.

 

Лягаш си весел под топъл юрган,

и няма тъга затова, че си сам.

А когато усетиш, че си обичан,

и от човекът любим, "любим" си наричан.

 

Тогава в чаша налей си ракия,

с усмивка, в шишето отново върни я.

Защото ти си безкрайно богат,

щом с обич живееш в своя си свят.

 

Явор Перфанов©

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??