Jul 27, 2010, 11:22 AM

Стига си мечтал, поете 

  Poetry
634 0 4
Стига си мечтал, поете

- Стига си мечтал, поете!!! - Налейте вино, агнето печете!!!
- В очите свършиха се лунните пътеки, целувките и думите,
          с романтика обзети!
Аз помня приказка на старец белобрад. Той казваше ми:
"- Никой на света не ти е брат!!!"
Каквото на зъба и на ръката ти се закачи - това остава,
другото са куп лъжи.
- Прав си ти, управнико - така е!
- Но радост истинска не ще познаеш,
                  ако не тръгнеш в Бога и не се покаеш!!!
- Нещастно псе! Как смееш?!!! От глад скимтиш, а още пееш?!
На него дайте му червата, във тях да търси Бога и мечтата!
Но, не!!! Почакайте, поспрете!!! С какво ще храним зверовете???
Я по-добре вържете му устата, пратете го на края на Земята!
И нека там сред трънки и чукари да търси Бог и своите измами!!!
Мечтай си там за щастие в безкрая, а ние тук ще поживеем в Рая!!!

 

© Явление All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Четох в една книга, че живота ни на Земята-това всъщност е Ада.Връщаме се да изкупим греховете си.
    Поздрав
  • Благодаря на всички за добрите думи. Нека късметът и вдъхновението е с Вас!
  • Много ми хареса!Поздрави!
  • Поздравление за смелостта и за майсторството!Само не разбрах на чия страна е автора - на политика или на поета. Ако е на страната на поета, ми се струва че е леко недовършено...
    Това е само моето скромно мнение.
Random works
: ??:??