Dec 13, 2019, 8:02 PM

Научи ме от обич да плача 

  Poetry » Love
719 8 10

НАУЧИ МЕ ОТ ОБИЧ ДА ПЛАЧА

 

Притисни се в мойте обятия,
отложи неизбежното сбогом.
Щом казваш, че пълня душата ти,
нека бъде задълго и много.

 

Че, отчаян, признай, си ме търсил,
и за миг остави да погледам
как заравяш в косите ми пръсти
и потъваш у мен – за последно!

 

Да те чувам как дишаш на глътки
и топиш се – свещица сред мрака.
Нека чезнe в очите ти пътят,
който върна те тук, неочакван.

 

– Остани! – ли ме молиш, безсънен,
до кандилцето с пламъче зрачно?
Не потегляй, когато се съмне.
Научи ме от обич да плача.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??