Сънуват ли драконите принцеси,
и рицари, поднесени в китайски сос?
Любовни стихове, когато пишат поетеси,
дали не си мечтаят за незнаен гост,
нахлул нахално в скромните им стаи,
когато голи са, единствено по Музи,
който вдъхновено да ги обладае
и после тайнствено в нощта да се изхлузи?
То, драконите, няма как да питам,
а поетесите не вярвам да ми отговорят...
Но пък превърнат във незнаен гост отлитам
да почукам по вратите им... Дали ще ми отворят?
13.08.2017.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
:"