Apr 7, 2011, 11:08 PM

Стихии 

  Poetry » Other
851 0 8

Сърцето ми заби камбанено,

с пороя на априлски дъжд

и сто стихии, неудавени

нахлуха някак изведнъж.

 

Дали от удари получени –

сърцето тъжно онемя

и някак си потайно сгушено,

остана с чувство на вина.

 

И куп въпроси, незададени

увиснаха сред тишина,

а отговори недочакани

родиха празна самота.

 

И станах дяволски прилична,

с усмивка все едно от филм,

и в мен стихиите заключих –

опитах се да съм със стил.

 

Но не успях. А знам цената

и лицемерието знам.

И как боли, уви лъжата –

приятелството е до там.

© Йорданка Господинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??