Mar 2, 2013, 11:41 AM

Стиховете... от един живот 

  Poetry » Phylosophy
810 0 8

Стиховете... страници сиротни,

от книгата, наречена Живот.

Те снимки са моментни, епизодни,

пазители на светлата любов.

 

Емоции, събрани във букети,

красиви рози с дъхав аромат,

мелодии, балади и сонети,

кристалчета, разпръскващи брокат.

 

Понякога са бури пощурели,

отчаян пристан в зъзнещо море,

скалисти рифове, очите взрели

към чайките в безбрежното небе.

 

А друг път са нестихваща копнежност 

по цветната, примамлива дъга.

Приели Вярата за неизбежност,

запалени свещици са в нощта.

 

Стиховете... страници съдбовни,

от книгата, написана с любов.

Добре сричкувани, немногословни,

архиви са... за цял един живот.

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??