сред хаоса, родени във покой,
и мислите - ранени колебания,
настръхват за пореден бой...
Но ти си тиха, гледаш ме смирено
и в тебе няма капка суета,
сърцето твое - наранено е,
но се усмихваш - въпреки това...
Гледаш ме и... някак мило,
прощаваш се със мен, без глас,
и няма по-голяма сила,
решена да застане между нас.
И реже ме жестока равносметка
и болките с разперени крила
издигат ледени решетки,
без обяснения и правила...
Понякога в живота идва "краят"
на всяко дело - намерения,
а този миг настъпи ли, аз зная,
в него не живеят вдъхновения...
Ако искаш да си идеш, си иди,
забрава болките ти да прегръща,
ако искаш да забравиш - забрави,
но знай... От края никой не се връща...
Животът научи ме една-едничка гадост
и вкара я във моето съзнание,
че от всеки миг на изживяна радост
раждат се сто мига отчаяние...
* * *
© Валентин Желязков All rights reserved.
Не изневеряваш на стила си на писане - всичко от сърцето.