Jun 25, 2019, 3:51 PM

Стоплѝ ми ръцете с ръцете си 

  Poetry » Other
163 2 3

Стоплѝ ми ръцете с ръцете си!
Плеснѝ като птица от Изтока!
Когато жарава нозете са –
какво ли остава за изхода?

Следите са лава. Отивай си…
Назад не поглеждай химерите!
Очите – те лъжат. Такива са…
Сега си игла ненамерена…

Разливат се дните в косите ти.
Дали ще забравя за устните?
Пътека чертаят звездите ми
и було от спомени спускат те.

Стените мълчат, но желаят ни.
Нощта ще запомни лицето ти.
Какво да изпея за края ни?
Стоплѝ ми ръцете си с ръцете си…

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря Ви! Поздрави към Вас и творчески успехи!
  • Красота!Поздрав!
  • Този завършек... вече ми е любим и ще си го припомням честичко наум. Прекрасна творба, мелодична и дълбока! Поздравления!
Random works
: ??:??