Aug 10, 2013, 8:53 AM  

Страх 

  Poetry » Other
599 0 0

Гълъби, черни врани,  гарвани. 
Черен свят.
За всичко това, естествено, си има
обяснение –
това е наказание за... – престъпление!
За всичката ни поза,
заради всичката изкуственост, с която
ние омърсихме света като...
позирахме, с чистота, с невинност.
Да, заради проявените нетърпение,
недомислие, сладострастие, глупост,
наивност и слаба воля... –
затова ни гризе съвестта.
Защото сме си губели времето!

Като е можело да правим толкова други
по-сериозни и по-умни неща,
– да философстваме, както сега,
да пишем поеми.
Всичко е по-правилно от това
да имаме смели сърца!

Какво пък – някакво време? Всъщност
кой ще ни съди?

Отговор:
Ние самите.
Нашият златен стандарт е... –
"Отстъпи на стараха!"


 

© Франсиско All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??