Странно нещо
Странно нещо туй, сърцето -
малко хленчещо дете.
Някои всичко дават,
за да влязат в него -
то не ще ги и не ще.
Други покрай него
просто си минават,
реши ли - искало ги -
тръшка се, реве, реве...
Дадеш ли му каквото иска -
радва се един ден-два,
после почва пак да писка -
сега пък искало да има свобода.
Странно нещо туй сърцето -
малко хленчещо дете.
Нито има угодия,
нито някога ще порасте.
© Теодора Иванова All rights reserved.