Mar 16, 2021, 12:17 PM

Страстта ми тайна тъй срази ме 

  Poetry » Love
672 3 12

Страстта ми тайна тъй срази ме

 

 

Страстта ми тайна тъй срази ме,

че чак обзело ме е страх.

И нямам възраст, нито име,

и всичко е мъгла и прах...

 

И щом го зърна отдалече

в мен грейват хиляди зари,

и нямам нищо друго вече,

в зениците само - искри...

 

Когато нощем мрак припадне

и будна ли съм аз - не знам

дали у него ще припламне

жарта, в която тлея в срам...

 

О, аз ще тръгна звездолика

в най-тихия, подлунен час!

Той нека само ме повика

с най-нежния си, влюбен глас...

 

 

 

 

 

© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??