СТРЕМЕЖ
Свободен си от днес - живей,
както смяташ за добре,
ярко слънце нека те огрей
лъчите му сърцето ти да събере.
Светлина да бъде пътя нов,
топлина душата ти да сгрява,
да бъдеш винаги готов
житейски върхове да покоряваш.
Желая ти от все сърце, с години
пари и вино, и мечти
да имаш много, с дузини,
щом смяташ, че това ще те крепи.
Не ти се сърдя, нито ще тъгувам
напротив, аз ще продължа
към себе си, навътре да пътувам,
на душата си единствено дължа.
Ще коленича тихо и с ръце
за прошка сключени, ще моля
душата си с покаяно сърце
за всички болки и неволи,
за това, че чак сега разбрах -
безкористна да бъдеш е беда,
да бъда по-различна не можах,
изваях си болезнена следа.
Но, както и да е, не се отказвам
макар следата да горчи,
на себе си и тебе ще докажа -
любовта единствена ще ни спаси.
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.