Jun 14, 2012, 9:58 PM

Стяга ме шапката 

  Poetry
1600 0 10

Стихът ми е гасконска шпага,

която мога да въртя с финес

и най-позорно би избягал

от острия ù връх дори Дантес.

 

Но тъй като съм стар бродяга,

готов да брани селската си чест,

и с проста дървена тояга 

пак бих натирил всеки нов Дантес.


Сега и тук, без бакембарди,

цилиндър и лоден. На снежен път

не са ми нужни секунданти,

които да гадаят мойта смърт.


А който иска - да напада,

но славата отдавна е с адрес.

И нито аз съм Александър,

ни в някой ще се прероди Дантес.


Какво, че шапката ме стяга,

пак всяка ръкавица бих приел,

но не на друг размахвам шпага -

сам себе си приканвам на дуел.

 

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??