Jun 25, 2008, 11:24 AM

Стъпваш по мечтите ми 

  Poetry » Other
1754 0 15

"Ще разстеля мечтите си пред твоите крака.

Пристъпи нежно... защото стъпваш в моя блян."

 

Добре дошъл във моите мечти,

тук някога е тъмно, нелогично.

Единственият вакуум са очите ми

и всяка стъпка е една критичност.

 

А друг път шия елфови крила,

живея в чашката на цвете розово.

Летя с калинките и точици броя,

с черупка орехова обикалям острови.

 

И с букви свиря слънчеви сонати,

а лунни ноти филм са на мелодиите.

Това, което виждаш, е душата ми,

полу-прибрала се от дълги походи.

 

Пристъпвай плавно, като преди-влюбване,

не бързай, нека първа те докосне.

Към нея пътят е едно погубване…

Без щит и маска срещу жило остро.

 

Не стой така погълнат от очакване,

тук не е фабрика за изненади.

Ако те е страх от необятното…

Тръгни! Преддверието е без огради.

 

Ако обаче в теб всичко разбърквам…

И „миг” да бъде твоето „обичам те”.

Ела за миг! Безкрайността вид смърт е…

Пристъпвай нежно! Стъпваш по мечтите ми.

© Мойра All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??