бели полета
с трайни следи
от бледи полети
има неща
много големи
забележими неща
по-видими от белези
които сполетяват
по-бързо отколкото
могат да сплотяват
на плота днес
има само трохи
но не са хлебни
а изсъхнали петна
от сухи стебла
стълбове без корени
страх посред бял ден
днес не е дзен
а по-скоро суша
удавена във вино
© Мария Василева All rights reserved.