Feb 17, 2021, 7:30 AM

Сутрин рано 

  Poetry » Other
259 1 4

Станах рано сутринта.
Исках стихове да пиша.
Зима. Студ. Вали снега
и топи се – само киша.

 

Телефонът още спи.
Кой ли ще го буди рано?
А дори и да звъни
то ще бъде грешка само.

 

Телевизорът в зори
ще се пръсне от реклами.
И все мрачни новини –
по-добре ли ще ни стане?

 

Затова да помълчим,
тук при мен е тишината –
уж е тиха, а жужи.
Ден светлее през стъклата.

 

Ден – и пак ли ще е сив?
И приведен, и безличен.
Сядам да напиша стих
със усмивка и различен.

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??