Jan 22, 2019, 3:56 PM

Сутрини 

  Poetry » Other
654 3 10

Кафето горчиво, цигарата слаба...

една от онези гадните сутрини.

Крачиш безцелно, уж в права посока,

незнайно къде по улици претъпкани.

В главата са в хаос мислите от снощи,

уж подредени, ала някак наопаки.

Крачиш безцелно, с крачки премерени,

уж устремени, ала някак забавени.

Капчици дъжд по тебе се стичат,

намокрят косите ти, галят лицето ти,

всичко наоколо някак притихва,

дори и пътищата от коли задръстени.

Допиваш кафето, допушваш цигарата,

някак си днеска все не ти слади..

Явно е една от онези гадните сутрини,

предвещаващи, че днеска няма да ти върви.

© Периян Байрамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??