May 19, 2007, 1:41 PM

СВАТБА 

  Poetry
1241 0 2

Сватба!
Жени се морето!
За брега, потънал в злато!
Сватба!
Светнало небето!
Днес се ражда ново ЛЯТО!

Булото от бяла пяна
ветровете веят, плискат!
А ръцете й от пясък
в дъното му се притискат!

И потъва тя дълбоко
във безбрежното му синьо,
във прегръдката широка
на морето нежно-диво!

Слънцето посипва щедро
върху тях монетки златни,
а брегът във миг безветрен
устните отваря жадно!

И целуват се на воля,
миден прах връз тях се сипе!
Във солената си рокля
пясъци снага извиват!

Тази обич е космична,
и безкраят и кумува!
Клетвата си тя изрича
с шепотни и тайни думи!

Сватба!
Жени се морето!
За брега, потънал в злато!
Сватба!
Грейнало небето!
И роди се ново ЛЯТО!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Страхотен стих!
    Страхотна сватба!
    Поздрави, Катя!
  • Чудесна сватба!
    Да му е честито на морето
    Поздрави за прекрасния стих!
Random works
: ??:??